Hard Reset (tip)

Zondag 30 oktober 2016 | 20.15 uur
Muziekgebouw aan ’t IJ, Amsterdam
Hard Reset
De kracht van muziek
Benefietconcert met Ties Mellema, Akwasi, Remy van Kesteren & band, The Four Baritones, Amstel Quartet, DJ Kypski, Rembrandt Frerichs, Ernst Daniël Smid en het Sax-ensemble van het Fontys Conservatorium. Regieadvies Jos van Kan.

ties-mellema-afbeelding-rechtenvrij-fotograaf-peter-van-der-heyden
Aangrijpend persbericht in de mail vanmorgen. “In de zomer van 2015 werd bij saxofonist Ties Mellema (Amstel Quartet) de ziekte van Hodgkin geconstateerd, een zeldzame vorm van lymfeklierkanker. De periode die volgde stond in het teken van chemotherapie. Een zeer zware tijd die hem echter ook inzichten heeft gegeven die zijn leven ingrijpend hebben veranderd. Sinds het begin van dit jaar, nadat een CT-scan uitwees dat alles ‘schoon’ was, werkt Ties aan zijn herstel en comeback.

Zondag 30 oktober 2016 organiseert hij Hard Reset, een benefietconcert in Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. Een scala aan artiesten treedt op, waaronder rapper Akwasi, Remy van Kesteren, Rembrandt Frerichs en Ernst Daniël Smid. “Ik heb musici gevraagd die belangrijk voor me zijn geweest tijdens de ziekteperiode”, vertelt de saxofonist. “Het wordt een avond met perspectief, we kijken vooruit en richten ons op de toekomst. Ik wil muziek presenteren die past bij de nieuwe Ties Mellema.”

Onderzoek
De opbrengst van het benefietconcert is bestemd voor Micro-RNA onderzoek van het VU medisch centrum. Ties Mellema: “Dankzij dit onderzoek kunnen Hodgkin-patiënten steeds beter chemotherapie op maat krijgen, waardoor de kans op genezing groter is en er minder schade wordt toegebracht aan het lichaam. Ik heb geluk gehad dat de chemotherapie aansloeg en ik gun dat ook alle andere patiënten. Daarom organiseer ik deze avond.” Josée Zijlstra, internist-hematoloog aan het VUmc, zal kort iets over het onderzoek vertellen.

Toekomst
Het komend seizoen staan er een Philip Glass-project met het Amstel Quartet, een theatertour met Ernst Daniël Smid en The Four Baritones en een tournee met Rembrandt Frerichs op het programma.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s