read my world

Read my world – drie woorden die een lawine aan evocaties teweeg brengen. Onder deze naam wordt door Willemijn Lamp en haar team komend weekeinde wederom een literair festival georganiseerd in de Tolhuistuin. Een festival met als focus de niet-westerse wereld, want van het Angelsaksische literaire domein weten we immers al meer dan genoeg, en er zijn werelden te winnen door onze ogen eens een keer te lezen te leggen buiten die eeuwige as New York – Londen. In die zin is Read my World de Amsterdamse zus van het Haagse Writers Unlimited, maar nog belangrijker: als festival hoogst urgent en actueel.

Voor het programma kijk hier en voor wie nog nooit van RMW heeft gehoord, hier een aanbeveling die ik niet kan overtreffen, van de pen van Chris Keulemans, schrijver en o.a. oprichter van de Tolhuistuin, en naast Willemijn Lamp de grote aanjager van Read my World.

“Everybody / Iedereen!

Read My World is coming up again. Honestly, the best literature festival I know. Writers and artists of surprising quality. Approachable to all. Every part of the program is urgent and hot. This year’s focus is on Indonesia, Malaysia and Singapore, thanks to curators Bernice Chauly and Kadek Krishna Adidharma. The festival is at Tolhuistuin, led by Willemijn Lamp and the whole superteam. Check the program at www.readmyworld.nl and come have look!

Read my world komt er weer aan. Echt het mooiste literatuurfestival dat ik ken. Schrijvers van onverwachte klasse. Aanspreekbaar en aanraakbaar. Elk programma op het scherpst van de snede. De focus ligt dit jaar op Indonesie, Maleisie en Singapore. Intellectueel en lyrisch, de broeikas van de wereld. In de Tolhuistuin, onder aanvoering van Willemijn Lamp en een superteam. Met curatoren Bernice Chauly en Kadek Krishna Adidharma. Check het programma op www.readmyworld.nl en kom kijken!”

Amen. En dus gewoon komen, komend weekend!

NB: op zaterdagavond is er een sessie (van 21:00 tot 22:00 in de glazen ruimte in het THT restaurant, ij-zijde) met Ilco van der Linde (oprichter van de internationaal opererende vredesorganisatie Masterpeace en auteur van het boek Be a Nelson, zie illustratie), Kadek Krishna Adidharma, gastcurator van deze editie van Read my World, vertaler en o.a. werkzaam bij Jakarta Post en Farish Noor, academicus en Islam kenner. Inzet: hoe te handelen in een cynische wereld?

Uit: Ilco van der Linde, Be a Nelson (Lemniscaat, 2015).

Uit: Ilco van der Linde, Be a Nelson (Lemniscaat, 2015).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s